Cum alegi echipamentul potrivit pentru fiecare membru al echipei tale?

Alegerea echipamentului pentru lucrul la înălțime depinde de mai mulți factori:

  • Sarcina de muncă: scopul cu care un alpinist utilitar urcă la înălțime.
  • Condițiile de muncă și specificitatea locului de muncă: alpinistul poate să urce într-o eoliană, pe un stâlp de telecom, pe o platformă, pe un acoperiș de bloc etc.
  • Rolul fiecărui membru al echipei: tehnicienii, de exemplu, vor avea echipament diferit față de operatorii de cablu.

Cu toate acestea, de multe ori se fac greșeli în momentul achiziției acestor echipamente. Acest lucru poate avea repercusiuni serioase atât asupra siguranței oamenilor dar și asupra bugetului companiei (incompatibilitatea produselor cu domeniul de activitate implică costuri de retur, timp prelungit de așteptare, șamd).

Care sunt principalele greșeli făcute în momentul achiziției de echipamente noi?

  1. Dorința de a economisi, în defavoarea necesității de a lucra cu echipamentele potrivite. Acest lucru apare cel mai des în momentul în care Departamentului de Achiziții dintr-o companie i se permite să ia decizii în numele Departamentului de Siguranță.
  2. Lipsa consultării cu un specialist, combinată cu cunoștințele reduse despre standardele din industrie. Aceste elemente sunt „ingredientele” cele mai periculoase pentru echipa care lucrează la înălțime.
  3. Refuzul de a căuta produsele potrivite la alți furnizori decât cei obișnuiți. În cazul în care furnizorul tău nu are produsele de care ai nevoie, caută-le la un alt furnizor. Evită să faci compromisuri și să achiziționezi „al doilea cel mai bun produs” doar din comoditate.

Cum poți să compensezi aceste lipsuri în echipa ta?

Secretul constă în a oferi întregii echipe o cât mai bună educație cu privire la siguranța lucrului la înălțime. Nu te eschiva de la a cere consultanță specializată atunci când ai întrebări despre anumite echipamente.

 

alegere-echipament-lucrul-la-inaltime-display-produse

De ce ai apela la consultanță specializată?

Prin intermediul acestor sesiuni de consultanță vei învăța lucruri noi despre echipamentele pe care le folosești. Vei ști exact de ce ai nevoie de unele produse și nu de altele.

În plus, e bine de știut că produsele pentru siguranța lucrului la înălțime evoluează de la an la an; ai toate șansele să fii plăcut surprins de produse noi, îmbunătățite.

Poate cel mai bun motiv este că vei avea toate argumentele necesare pentru a-ți convinge superiorii de importanța alegerii echipamentelor potrivite.

Știai că…? Oferim consultanță gratuită pentru toate produsele pe care le achiziționezi de la noi.

O altă soluție sunt trainingurile de specializare pentru educarea întregii tale echipe. Prin intermediul acestor cursuri ai posibilitatea de a testa personal beneficiile utilizării echipamentului potrivit.

Știai că…? Suntem acreditați să organizăm cursuri de specializare pentru lucrul la înălțime. Până acum am certificat mai mult de 50 specialiști și am ținut traininguri pentru mai mult de 10 dintre cele mai mari companii din România. Nu toți cei care iau decizii de achiziții trebuie să participe activ la aceste cursuri; ele pot fi urmărite și ca demonstrații. Află mai multe despre atelierele de lucru la înălțime aici.

Echipamente de protecție pentru diferite roluri și industrii

Tehnician din industria telecom: alegere echipament pentru lucrul la înălțime

Dacă ești tehnician în telecom, vei avea nevoie de ham și cască. Dată fiind natura activității tale, e de preferat ca hamul să aibă minim cinci puncte de legătură.

În plus, vei avea nevoie de mijloace de legătură și opritoare de cădere.

Nu în ultimul rând, nu uita de mijloacele de autoasigurare și de poziționare care garantează o ascensiune în siguranță în timpul lucrului.

Iată sugestiile noastre pentru un echipament potrivit pentru meseria ta:

Subcontractor pentru industria telecom: alegere echipament pentru lucrul la înălțime

Activitatea ta implică mult lucru în coardă, așadar echipamentul tău va fi diferit față de al colegului tău tehnician.

Iată care sunt principalele unelte de care vei avea nevoie:

Tehnician din industria energiei eoliene: alegere echipament pentru lucrul la înălțime

Date fiind condițiile de muncă pe o eoliană, vei avea neapărat nevoie de o cască de protecție. În acest caz, însă, e recomandat să folosești o cască ușoară dar rezistentă și confortabilă.

Sfat: Caută căști din policarbonat și ABS, ele sunt ușoare și îți oferă protecția de care ai nevoie.

Folosește un ham în patru puncte. Acesta trebuie să fie suficient de comod astfel încât să nu producă sindromul de suspensie. Sindromul apare atunci când corpul uman este suspendat în poziție verticală (picioarele sunt sub nivelul toracelui) și rămâne nemișcat pentru o perioadă lungă de timp (mai mult de cinci minute). În cazul unui leșin, riscurile de pierdere a vieții sunt extrem de ridicate.

Sfat: Când lucrezi în eoliene sau zone cu acces limitat, asigură-te că hamul e cât mai mulat pe corp, pentru a-ți permite o cât mai mare flexibilitate.

Iată sugestiile noastre pentru echipamentul tău:

Alpinist utilitar din industria energiei eoliene: alegere echipament pentru lucrul la înălțime

Printre atribuțiile tale se numără și repararea palelor eolienelor, așadar munca ta implică mult lucru în coardă. Iată câteva sugestii pentru a te asigura că ai un echipament complet și potrivit pentru activitatea ta:

Află care este echipamentul potrivit pentru tine!

Contactează-ne acum pentru o sesiune de consultanță gratuită despre echipamentul corect pentru tine și echipa ta.

Articole asemanatoare