Munca la înălțime îți oferă, probabil, unele dintre cele mai frumoase peisaje posibile. Pentru a putea să te bucuri de priveliște și să lucrezi cu spor, ai nevoie să cunoști toate detaliile siguranței la locul de muncă.

Azi vorbim despre trei pași simpli dar importanți pentru a îmbunătăți condițiile de muncă pentru tine și echipa ta.

Teoria ca teoria, dar practica îți dă bătăi serioase de cap?

Nu trebuie să fie așa.

Educația ta și a echipei tale este vitală pentru succesul misiunilor voastre.

Acest lucru se poate realiza prin organizarea de cursuri pentru munca la înălțime, care cuprind atât module teoretice cât și practice. Astfel veți descoperi împreună soluții pentru situații neprevăzute, veți conștientiza mai bine pericolele la care sunteți expuși dar și măsurile de siguranță pe care trebuie să le implementați pentru a evita un accident.

lucru-inaltime-echipa-cez-romania-training

Sfat util: Învățați să lucrați ca o echipă, să reacționați ca o echipă și să vă ajutați ca o echipă.

Știai că…? Conform legii 319 din 2016, ești obligat, în calitate de angajator, să iei toate măsurile de siguranță necesare pentru a asigura un mediu de muncă potrivit pentru angajați.

1. Consultanță personalizată

Cum știi pentru ce să te pregătești, dacă nu cunoști pericolele la care te expui?

O sesiune de consultanță personalizată poate să elucideze acest mister. Un instructor calificat poate să analizeze mediul de lucru și să evalueze riscurile legate de munca la înălțime. În funcție de observațiile sale, instructorul poate să îți recomande un echipament potrivit, precum și un atelier pentru siguranța lucrului la înălțime personalizat.

Află cum poți să alegi cele mai bune traininguri pentru siguranța lucrului la înălțime.

De ce ai nevoie de cursuri de specializare personalizate?

Fiecare industrie și fiecare activitate are particularitățile sale. Să luăm următoarele exemple:

  • Lucrul pe schelă pentru recondiționarea unei clădiri necesită un sistem de protecție pentru lucrul la înălțime și un curs de lucru și salvare de la înălțime.
  • Lucrul în coardă necesită un sistem de protecție pentru lucrul în coardă, echipament specific pentru lucrul în coardă, precum și un atelier pentru lucrul în coardă.

2. Selecția personalului

Pe cine delegi responsabil pentru completarea unei sarcini? Cum știi dacă unii angajați sunt potriviți pentru anumite proiecte, dar nu pentru altele?

Acest lucru se învață în timp, prin lucrul constant alături de echipa ta, prin evaluări obiective și prin educarea continuă a membrilor echipei.

grupul-cez-romania-training-salvare-inaltime

Dacă apelezi la un instructor, acesta poate să facă o evaluare a întregii echipe, urmată de recomandări de sarcini potrivite experienței și cunoștințelor fiecărui membru.

O condiție de bază pentru lucrul la înălțime este pregătirea teoretică. Alte elemente importante sunt pregătirea fizică a angajatului și condiția sa medicală.

3.Punerea în practică a cunoștințelor dobândite

De îndată ce cursul de perfecționare ia sfârșit, se recomandă punerea imediată în practică a cunoștințelor dobândite. Alpiniștii utilitari au nevoie să repete constant practicile învățate.

pompier-igsu-bucuresti-lucru-inaltime-echipe

Conform zicalei, ”ochii care nu se văd, se uită”, exercițiile care nu se repetă… se uită.

 

Află mai multe despre alegerea echipamentului potrivit pentru munca la înălțime aici, apoi configurează echipamentul angajaților tăi în doar câțiva pași simpli aici.

Articole asemanatoare