Te-ai întrebat vreodată la ce fel de testări sunt supuse produsele CAMP Safety pentru a garanta siguranța lucrului la înălțime?

Hai să le descoperim împreună.

Observație: Desigur, există și certificările EN și mai nou și cele ANSI ori alte certificări pe care produsele CAMP Safety trebuie să le treacă pentru a putea fi comercializate în anumite țări (EAC pentru Rusia de exemplu). Pentru a obține aceste certificări, un producător trebuie să pună la dispoziția organismului de certificare (TUV sau APAVE) produsele pe care le dorește certificate.

Însă azi vorbim de testările din interiorul companiei.

Cum e oferită certificarea produselor pentru lucrul la înălțime CAMP Safety?

Fiecare produs (în acest stadiu produsul este doar un prototip) trebuie să treacă anumite teste pentru a putea fi comercializat.

CAMP Italia deține propriul laborator unde realizează aceste testări: simulând anumite condiții și supunând prototipurile la anumite scenarii posibile în viața reală, cercetătorii pot să evalueze calitatea produselor.

Mai apoi, aceștia determină dacă prototipurile sunt potrivite pentru a fi produse în masă.

Testarea rezistenței carabinierelor CAMP Safety

În laborator se află un instrument care imită folosirea unui produs într-un cadru real, dar în condiții extreme.

Dacă luăm ca exemplu o carabinieră, instrumentul este folosit în acest caz pentru a trage de carabinieră cu o forță cât mai mare, până când aceasta cedează. Toate datele sunt apoi introduse într-un calculator: procentaje diverse, forța la care a cedat carabiniera precum și alte informații relevante.

Testul este apoi reluat cu o altă carabinieră. În general, se testează carabiniere din mai multe loturi și se urmărește atingerea unui standard de rezistență.

Cercetătorii testează 100 de carabiniere din același model. Dacă 98 din ele rezistă la 25kN iar două rezistă la 24kN, certificarea va fi oferită pentru o rezistență de 24kN. Întotdeauna se va alege varianta mai scăzută.

Testarea hamurilor

CAMP Safety folosește un manechin special pe care îl îmbracă cu un ham. Pentru a testa rezistența hamului la șoc, cercetătorii vor da drumul manechinului de la înălțime, dintr-un turn de încercare.

În plus, hamurile sunt supuse și la alte teste, direct pe oameni, pentru a asigura calitatea și confortul materialelor folosite.

Testarea Druid-ului

Probabil cea mai interesantă modalitate de testare e la produsul Druid, un produs creat 100% în Italia.

Deoarece maneta este cea mai vulnerabilă parte (din cauza arcului din interiorul său), aceasta este supusă unor teste de anduranță. Cum?

Un roboțel activează maneta non-stop, timp de câteva zile, sau până când maneta cedează. Roboțelul este supravegheat de un specialist care urmărește momentul în care produsul e pe cale să cedeze. În tot acest timp, un calculator înregistrează numărul de mișcări realizate de roboțel.

De cele mai multe ori roboțelul se va „juca” cu Druid timp de câteva zile și va ajunge la mai mult de 100.000 de mișcări ale manetei.

Mai jos poți să vezi cum se realizează testarea pentru Matik, fratele Druid-ului din divizia sport:

Testările produselor CAMP Safety continuă și după certificare

Fiecare produs din gama CAMP Safety trebuie să respecte anumite standarde. Odată aceste standarde atinse, produsul este certificat și scos pe piață.

Compania insistă asupra păstrării tradiției italiene, astfel că susține atelierele mici de lângă fabrica lor din Italia. Zona în care se află fabrica este o zonă cunoscută pentru tradiția în prelucrarea metalelor, aici trăind numeroși fierari care au moștenit tainele meșteșugului din generație în generație.

Astfel, fiecare atelier va fi responsabil cu fabricarea unui anumit produs: dispozitivele de reglare sunt făcute într-o anumită parte, mijloacele de legătură în Y sunt în altă parte și tot așa. CAMP Italia susține micile întreprinderi familiale.

În Italia compania are și un departament de control al calității, unde produsele sunt alese aleator și inspectate. Echipa de control al calității se va asigura că produsele îndeplinesc toate standardele brandului. În același timp, aleator, vor alege produse pe care le vor testa din nou pentru a fi siguri că respectă standardele de calitate la care au fost certificate.

Comandă un produs CAMP Safety acum

Beneficiezi de 20% reducere la comanda unui ham nou prin programul RABLA, sau primești transport gratuit la comenzi mai mari de 300 lei.

Orice ai alege, cu Camp Technical Solutions ai doar de câștigat. Comandă acum!

Articole asemanatoare