Două dispozitive de coborâre de la CAMP Safety care reinventează coborârea în coardă. Dar oare care e diferența între DRUID și DRUID PRO? Mai jos o recenzie Druid PRO detaliată – află dacă merită să investești într-un astfel de sistem.

Coborâtor DRUID cu antipanică

 

Realizat în întregime în Italia la cele mai înalte standarde, DRUID are în compoziția sa aluminiu forjat și oțel inoxidabil turnat.

Dispune de un mecanism brevetat de închidere a camei pe coardă, ce permite o suprafață de sprijin mare și o închidere extrem de ușoară. Astfel, coborâtorul reduce considerabil uzura corzii. De asemenea, dispozitivul este dotat cu funcție anti-panică.

Mecanismul de funcționare este simplu și presupune coborârea inițiată prin tragerea manetei: în cazul acționării excesive, mecanismul decuplează și provoacă blocarea dispozitivului, iar coborârea se oprește. Pentru reluarea coborârii, este suficientă re-acționarea manetei.

Află mai multe despre coborâtorul DRUID cu antipanică aici.

Coborâtor DRUID PRO pentru lucrul în coardă

 

Dispozitivul DRUID PRO este adecvat pentru utilizatorii experți sau pentru lucrul pe suprafețe înclinate, întrucât rapelul se poate efectua continuu, iar orificiul de prindere mare permite rotația completă a carabinierei complementare.

Este indicată menținerea permanentă a mâinii pe coarda de frânare în timpul operațiunilor. O blocare de siguranță suplimentară este posibilă prin crearea unei bucle semi-cheie.

Află mai multe despre coborâtorul DRUID PRO pentru lucrul în coardă aici.

Întrucât DRUID și DRUID PRO sunt dispozitive de coborâre pentru lucrul în coardă, și certificate ca dispozitive de evacuare, acestea permit autoevacuarea operatorului sau coborârea în rapel a unei posibile victime de către salvator.

Este obligatorie utilizarea unei corzi de siguranță și a unui dispozitiv anticădere precum cele din gama CAMP Safety Goblin. Astfel, coborârea este fluidă și controlabilă, iar urcarea mult mai rapidă.

Articole asemanatoare