Munca la înălțime se desfășoară peste tot în jurul nostru. Companiile de telecomunicații, cele producătoare de energie electrică și multe altele își desfășoară activitatea în domeniu pe baza lucrului la înălțime și, implicit, pe baza siguranței muncitorilor lor.

Am stat de vorbă cu Teodor Ene, reprezentant al companiei Enel, prin divizia Enel Green Power România, companie pentru care Camp Technical Solutions a realizat servicii de inspecție și reparații linia vieții și scări, descensoare de urgență, a distribuit echipamente de ancorare, echipamente diverse de protecția muncii și s-a ocupat, de asemenea, de instruiri specifice pentru munca la înălțime și evacuare.

Am aflat câteva informații despre aria de activitate Enel Green Power în România, dar și despre importanța pe care o acordă siguranței muncitorilor care în fiecare zi lucrează la înălțime, în turbinele eoliene.

Cât de important este parcul de eoliene din România pentru Enel Green Power și care este viziunea de dezvoltare a parcurilor?

Parcurile eoliene reprezintă un element strategic în dezvoltarea și continuarea durabilă a business-ului cu energie din surse regenerabile din România. Enel Green Power se angajează să producă energie din surse curate. Principalul avantaj al energiei eoliene este reprezintat de emisia zero de substanţe poluante şi gaze cu efect de seră, mulțumită faptului că nu se ard combustibili. Producerea de energie eoliană nu implică producerea niciunui fel de deşeuri.

Câți tehnicieni lucrează în parcurile respective?

Prin personalul propriu, avem 15 ingineri si tehnicieni, care, împreună cu personalul contractor (aproximativ 70 de ingineri și tehnicieni) asigură funcționarea la parametri tehnici și de calitate ai turbinelor eoliene, producătoare de energie electrică.

Ce înseamnă pentru Enel Green Power regulile de siguranță la înălțime și cu ce se deosebesc față de cele generale?

Enel Green Power are un standard foarte ridicat al siguranței oamenilor și instalațiilor. Dezideratul companiei îl reprezintă “0 Accidente” și, ca o dovadă că siguranța nu reprezintă doar o lozincă declarativă, suntem mândri să spunem că nu am avut parte de accidente. Nici noi, nici contractorii noștri, încă de la înființarea companiei noastre în România.

În general, regulile de siguranță sunt foarte stricte și se adaptează după riscurile specifice ale instalațiilor pe care le exploatăm. Riscurile sunt legate de lucrul la înălțime, spațiile închise, electricitatea și elementele în mișcare ale echipamentelor.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea urca într-o eoliană?

Printre condițiile minime pentru a urca într-o turbină eoliană se numără o stare medicală corespunzătoare, în general trebuie să fii apt de lucru la înălțime. Pe scurt, sănătos mental și fizic.

De asemenea, trebuie să ai un minimum necesar de cunoștințe acumulate prin instruiri și autorizări specifice despre munca la înălțime, utilizarea lifturilor și scărilor dotate cu sistem de linia vieții, evacuare în caz de urgență de la aproximativ 100 m din nacela turbinei, noțiuni de prevenirea și stingerea incendiilor și, mai ales, prim ajutor.

Cât de mult investește compania în siguranța la înălțime?

Siguranța personalului reprezintă o prioritate pentru companie, iar invesțiile în echipamente de protecție intrinsecă, alături de instructaje, simulari și echipamente de protecție sunt și vor fi întotdeauna foarte ridicate. Compania nu face rabat de la calitate și functionalitate. Obligațiile morale, legale și cele de imagine fac parte din setul nostru de valori ce privesc siguranța.

Cum apreciază Enel Green Power training-urile Camp Technical Solutions de salvare la înălțime și cum evaluează calitatea serviciilor de linia vieții amplasate pe scara interioară a turbinelor?

Suntem foarte mulțumiți de parteneriatul cu Camp Technical Solutions, care, prin paleta largă de servicii și echipamente, poate acoperi nevoile noastre în materie de siguranță referitoare la nevoile angajaților noștri.

Ce vă încântă la produsele Camp Technical Solutions?

Foarte concis vă raspund: profesionalismul, flexibilitatea și -nu în ultimul rând- costurile reduse. Menționez serviciile de inspecție și reparații linia vieții și scări, descensoare de urgență, echipamente de ancorare, echipamente diverse de protecția muncii, instruiri specifice pentru munca la înălțime și evacuare.

Ați recomanda Camp Technical Solutions colegilor dumneavoastră din industrie? De ce?

Cu siguranță, recomand Camp Technical Solutions pentru calitate, profesionalism, servicii diversificate, și, mai presus de toate, pentru calitatea lor!

Ne face deosebită plăcere să contribuim la siguranța celor care ne oferă un viitor sustenabil! Acum că ai aflat părerea lui Teodor Ene despre echipamentele noastre pentru siguranța în munca la înălțime, te invităm să afli mai multe despre produsele existente, dar și despre cele mai noi produse CAMP din 2017.

Your safety first, everything else after!

Articole asemanatoare