Colaboratorul Camp Technical Solutions (CTS), Adrian Glăvan, urmează să obțină certificări care îi permit să organizeze ateliere de lucru la înălțime pentru alpiniștii utilitari de la Vodafone din toată Europa.

Datorită acestor calificări putem să organizăm cursuri pentru Vodafone în întreaga Europă.

Grupul Vodafone se aliniază la standarde internaționale

Grupul Vodafone a cerut tuturor instructorilor săi de alpinism utilitar să se alinieze la standarde recunoscute internațional.

Astfel, prin intermediul Gravity Training din Africa de Sud s-au examinat toate competențele furnizorilor din țările unde Vodafone este prezent.

Confom standardelor ISO (Organizația Internațională pentru Standardizare) instructorii au fost evaluați atât teoretic cât și prin probe practice.

Știai că…? Certificările Gravity Training sunt asemănătoare cu IRATA sau SPRAT (toate urmează aceleași principii teoretice și fizice pentru siguranța lucrului la înălțime).

Procesul a fost îndelungat, întrucât fiecare furnizor de servicii (fiecare instructor pentru lucrul la înălțime) a trebuit să treacă printr-o perioadă de pregătire pentru a putea obține calificările cerute de Vodafone. Fiind un număr mare de furnizori, ei au fost eșalonați și au obținut calificările treptat.

instructor-pentru-lucrul-la-inaltime-adrian-glavan-trainer

Adrian Glăvan împreună cu un coleg în cadrul unui training organizat prin intermediul Camp Technical Solutions pentru Grupul CEZ România

Profilul unui instructor pentru lucrul la înălțime pentru Vodafone în Europa

Adrian Glăvan lucrează în domeniul alpinismului din 1986. A devenit instructor de alpinism din 1992 iar mai târziu a început să se dedice din ce în ce mai mult alpinismului utilitar.

A început să lucreze ca evaluator de risc, auditor SSM pentru ca apoi certificarea de instructor de alpinism utilitar să vină natural.

Ne urmărești pe LinkedIn? Citește și: Interviu cu Adrian Glăvan despre importanța obținerii unei calificări de alpinist utilitar

Adrian Glăvan s-a calificat pentru certificarea Vodafone pentru Europa datorită experienței îndelungate în domeniul alpinismului utilitar, precum și multiplelor certificări pe care le deține:

  • Certificare CAMP pentru inspecții de echipamente, experiență despre care Adrian spune că, ”a fost prima dată când am intrat într-o fabrică cu o tradiție imensă și am văzut pe viu lucruri despre care citisem numai în cărți, sau le văzusem numai la televizor ori pe internet. Am văzut pentru prima dată cum sunt gândite și produse echipamentele, care sunt metodele de fabricare și gradele de testare.”
  • A absolvit cursul de formator de instructori pentru lucrul în coardă Leonardo da Vinci (realizat cu fonduri europene TSC) – un program la care au participat instructori cu nume mari din România, Bulgaria și Franța. ”A fost ca un schimb de experiență între diferite culturi,” își amintește Adrian, ”un schimb de idei foarte interesante. Am reușit să înțeleg mult mai bine tehnologia din spatele celor mai noi sisteme pentru siguranța lucrului la înălțime.”
  • Evaluator de risc și auditor SSM
  • Instructor calificat de alpinism utilitar

 

adrian-glavan-instructor-pentru-lucrul-la-inaltime

”Pentru mine e o plăcere să predau tot ce ține de lucrul la înălțime și salvarea de la înălțime,” spune Adrian. ”Ești un fel de profesor, iar mie îmi place să văd cum oamenii acumulează cunoștințe noi. Îi formezi profesional, îi modelezi.”

Te-ar putea interesa și: Salvarea unui accidentat de pe un turn meteorologic – certificare de specializare pentru Grupul CEZ România

Cea mai mare satifsacție atunci când predă? ”Alpiniștilor utilitari li se luminează fețele atunci când învață practici noi, despre care nu știau,” spune Adrian. ”În momentul în care înțeleg principiile de cățărare, de lucru la înălțime, de salvare, li se schimbă întreaga expresie a feței. Pentru un instructor pentru lucrul la înălțime, e un sentiment foarte plăcut să știi că ai putut să îi fii omului de folos.”

De ce e importantă această calificare cerută de Grupul Vodafone?

Cursul organizat de Gravity Training a avut ca scop alinierea practicilor de predare a lucrului în coardă la standarde internaționale, conform ISO. Calificările sunt următoarele:

  • Coordonator de activități de salvare pentru lucrul la înălțime
  • Tehnician de lucru la înălțime
  • Organizator de operațiuni pentru lucrul la înălțime
  • Tehnician alpinism utilitar
  • Moderator Vodafone pentru lucrul la înălțime și salvare de la înălțime
  • Moderator Vodafone pentru cursul de inspecții de echipamente de lucru la înălțime

 

În cadrul certificării s-a pus accentul pe corectarea tehnicilor de lucru în coardă și de salvare de la înălțime. Au fost importante și pasiunea, atenția și setea de cunoaștere a fiecărui instructor – iar pentru Adrian Glăvan acestea sunt toate din belșug.

Învață ceva nou: Scurt ghid – etapele salvării de la înălțime

Adrian Glăvan vede tot acest demers ca ”un schimb de experiență și un proces de educare extrem de folositor. Mi s-a oferit ocazia de a cunoaște instructori pentru lucrul la înălțime din alte țări, de a experimenta sisteme de pregătire care sunt diferite de ce facem noi, în România.

”În plus, știu că voi putea să îmi predau materiile mai bine de acum înainte. Certificarea îmi permite să revizuiesc metodele de lucru la înălțime pe care le predam până acum și să vin cu îmbunătățiri.

”De fapt, această certificare are un efect pozitiv asupra cursurilor pe care le organizăm prin intermediul Camp Technical Solutions – totul se realizează la standarde internaționale, iar acum avem și documentele cu care să dovedim acest lucru.”

Aici la CTS am făcut demersuri serioase pentru a ne alinia la standardele internaționale de calitate a produselor și serviciilor, iar faptul că Adrian Glăvan are deja această calificare reprezintă o mare bulină verde pentru noi.

Dacă dorești să afli mai multe despre cursurile pe care le organizăm, poți să accesezi secțiunea de Servicii.

Articole asemanatoare