Lucrul la înălțime este un domeniu solicitant. De aceea, producătorii de echipamente sunt mereu în căutare de soluții noi și inovatoare pentru a-ți face munca mai ușoară și mai sigură.

În ianuarie 2019, producătorul de echipamente individuale de protecție pentru lucrul la înălțime, CAMP Safety, a anunțat îmbunătățirile aduse produselor pentru 2019-2020, precum și produsele noi lansate.

Camp Technical Solutions este importatorul unic CAMP Safety în România. În următoarele rânduri, îți prezentăm noutățile anului și îmbunătățirile aduse produselor cunoscute.

Inovație, confort și calitate superioară

În acest an, CAMP Safety s-a concentrat în continuare pe dezvoltarea echipamentelor de lucru în coardă, dar și pe extinderea produselor care te țin în siguranță, indiferent de domeniul în care lucrezi la înălțime.

În gama de echipamente pentru lucrul în coardă, principala inovație este blocatorul de mână Turbohand. Acesta include rola de ghidaj brevetată, care se regăsește în toate dispozitivele de urcare în coardă din gama Turbo de la CAMP Safety.

În gama de hamuri anticădere, CAMP Safety a incorporat catarame automate STS și catarame metalice pentru ajustarea tuturor hamurilor complete pentru lucrul la înălțime. Ei au conceput și o versiune certificată ANSI a cataramelor automate STS, care au fost apoi incorporate în hamurile cu certificare dublă ANSI/CE, potrivite pentru orice tip de lucru, de la protecție anticădere de bază, la muncă tehnică în coardă.

Gama de corzi semi-statice continuă să se dezvolte, cu modele noi pentru sarcini și domenii specifice, precum și pentru lucrări arboricole.

Pentru a înțelege mai bine la ce ne putem aștepta de la noutățile și îmbunătățirile aduse de CAMP Safety în 2019-2020, analizăm mai jos specificațiile tehnice ale celor mai anticipate echipamente individuale de protecție:

1. Blocator de mână Turbohand CAMP Safety

blocator-de-mana-turbohand-noutatile-camp-safety-2019-2020-1
Dacă lucrezi în coardă, îți va plăcea acest produs nou de la CAMP Safety. Turbohand este dispozitivul care înlocuiește blocatorul de mână Pilot și completează proiectul de dezvoltare a echipamentelor pentru lucrul în coardă, care a început cu blocatorul de piept Turbochest.

Acest produs este cea mai importantă noutate a anului de la CAMP Safety, din cauza volumului mare de cereri pe piață, dar și din cauză că face parte din categoria de echipamente pentru lucrul în coardă, în care CAMP Safety investește de mulți ani.

Acestea sunt caracteristicile sale principale:

• Rolă de ghidaj Turbo pentru eficiență sporită la urcare și pentru reducerea uzurii dispozitivului
• Mânerul din cauciuc ergonomic se întinde până la partea de sus a dispozitivului și permite prinderea cu două mâini
• Este primul dispozitiv de urcare în coardă de pe piață care are coarda aliniată cu mânerul, îmbunătățind semnificativ manevrarea și echilibrul
• Include două puncte de prindere în partea de jos și un punct de prindere în partea de sus
Versiunea Pro a blocatorului de mână Turbohand include și un ghidaj din oțel inoxidabil care aliniază și mai bine coarda cu mânerul dispozitivului, făcăndu-l ideal pentru urcări lungi

blocator-de-mana-turbohand-noutatile-camp-safety-2019-2020-2
Citește mai multe despre blocatorul de mână Turbohand, aici.

Dacă activitatea ta implică urcări lungi, te invităm să descoperi și blocatorul de mână Turbohand Pro.

2. Hamuri anticădere

golden-top-plus-noutatile-camp-safety-2019-2020-1
Gama de hamuri anticădere CAMP Safety s-a bucurat de îmbunătățiri importante:

• Modelele cu certificare ANSI (Hamul anticădere Tree Access Evo, Hamul Access ANSI, Hamul GT ANSI, Hamul FOCUS ANSI și FOCUS ANSI LIGHT)
Hamul complet anticădere GT
Gama de hamuri Golden Top s-a bucurat de cele mai multe îmbunătățiri, cu următoarele caracteristici noi:
o Catarame automate STS la buclele de la picioare
o Carabinieră nouă în față pentru conectarea hamului vestă și a centurii de poziționare
o Inele noi de legătură
o Căptușeală nouă pentru confort sporit și rezistență mai mare (această îmbunătățire se regăsește și la hamurile Orbital și Quantum)

golden-top-plus-noutatile-camp-safety-2019-2020
golden-top-plus-noutatile-camp-safety-2019-2020-3
Descoperă noile hamuri anticădere, precum și hamurile îmbunătățite, aici.

3. Căști de protecție

casca-ares-noutatile-camp-safety-2019-2020
Îmbunătățirile principale la gama de căști de protecție vizează căștile Ares și Ares Air. Acestea sunt acum disponibile și în versiunea High Visibility pe culoarea galben fluorescent și cu stickere reflectorizante, precum și pe culori noi, precum verde și albastru deschis.

Mai mult, CAMP Safety a introdus și modele noi precum:

Casca Ares Air Pro – este o cască certificată EN 397 cu găuri mari de ventilație, protejate de un strat de plasă metalică.
Casca Ares Air ANSI – este o cască asemănătoare cu cea amintită mai sus, dar adaptată pentru a fi conformă standardelor EN12492 și ANSI Z87 Tip 1 Clasa C.
Casca Armour Pro – este o versiune îmbunătățită a căștii Armour Work, care include un sistem mai bun de ventilație și vizieră.

casca-ares-noutatile-camp-safety-2019-2020-1
Descoperă noutățile CAMP Safety în gama de căști de protecție, aici.

4. Corzi

coarda-iridium-noutatile-camp-safety-2019-2020
Corzile semi-statice CAMP Safety sunt în plin proces de dezvoltare.

Ca urmare a succesului gamei IRIDIUM, CAMP Safety a extins produsul, care este acum disponibil cu diametru de la 9mm, până la 12,5mm. Această gamă include acum și o versiunea Heatcore, asemănătoare cu Lithium Heatcore, dar cu unele caracteristici specifice modelului IRIDIUM (teacă din fire împletite).

coarda-iridium-noutatile-camp-safety-2019-2020-2
CAMP Safety a introdus și coarda semi-statică PRIUM, un produs complet nou, disponibil cu diametre de 10,5mm și 11mm. Este o coardă din poliamidă cu teacă din poliester, o combinație care mărește rezistența și reduce alungirea.

coarda-prium-noutatile-camp-safety-2019-2020-2
Coarda semi-statică FRAZEN este o altă noutate importantă, fiind prima coardă CAMP Safety special concepută pentru lucrări arboricole. Este disponibilă în diverse lungimi și are un ochet matisat.

Rămâi pe aproape. În curând, toate produsele noi și cele îmbunătățite CAMP Safety vor fi disponibile în magazinul nostru online.

Dacă vrei să fii primul care află când noutățile din oferta noastră, abonează-te la newsletter.