Descoperă dispozitivul de coborâre multifucțional GIANT de la CAMP Safety

Dispozitivele de coborâre sunt concepute pentru a ajuta la reglarea fricțiunii și la controlarea coborârii pe o coardă fixă. Acestea permit alpinistului să se poziționeze oriunde pe coardă.
Unele dispozitive pot avea mai multe funcții.

Coborâtorul multifuncțional GIANT de la CAMP Safety este un astfel de dispozitiv.

În următoarele rânduri descoperim mai multe despre unul dintre cele mai inovatoare echipamente de alpinism utilitar de pe piață.

La baza inovației

Pentru a afla mai multe despre cum a fost conceput produsul și care sunt nevoile tehnice la care acesta și-a propus să răspundă, am stat de vorbă cu Mauro Galimberti, inginer șef C.A.M.P., departamentul R&D, care a supervizat evoluția echipamentului de la concept, la produsul finit.

„Scopul nostru a fost să creăm un dispozitiv de coborâre robust cu ergonomie excelentă, ușor de folosit, cu funcție de oprire anti-panică și care să asigure glisare verticală lină,” declară Mauro. „Pentru a ne atinge scopul, am trecut prin multe faze de testare, dezvoltare și redezvoltare, îmbunătățind conceptul pas cu pas, adăugând funcționalități noi și rafinându-le performanța.”

Evoluția dispozitivului de coborâre multifucțional GIANT de-a lungul procesului de cercetare și dezvoltare, care a avut loc pe o perioadă de 4 ani:

descopera-dispozitivul-de-coborare-multifuctional-giant-de-la-camp-safety-1
descopera-dispozitivul-de-coborare-multifuctional-giant-de-la-camp-safety-2

Primul aspect remarcat la dispozitivul de coborâre multifuncțional GIANT este cât de intuitiv și ușor este de folosit:

• Montarea corzii se face cu ușurință, datorită făgașului circular pentru coardă și a marcajelelor interne și externe clare.
• Dispozitivul poate fi deschis pentru a introduce sau a scoate coarda fără a îndepărta carabiniera. Acest lucru previne o posibilă scăpare a dispozitivului.
• Coarda alunecă ușor în situații cu sarcină limitată sau inexistentă, datorită unui buton extern care menține cama deschisă.
• Mânerul de acționare cu funcție anti-panică blochează coarda și oprește coborârea, în cazul unei presiuni excesive din partea utilizatorului pe mâner. Include o poziție suplimentară de deblocare, astfel încât utilizatorul nu mai este nevoit să dea jos dispozitivul.

1 dispozitiv, 4 funcții pentru lucrul în coardă

Cu toate că este, în primul rând, un dispozitiv de coborâre, GIANT este certificat și ca:

• Dispozitiv anticădere, precum în timpul transferurilor în coardă
• Dispozitiv de urcare cu glisare verticală lină
• Dispozitiv de asigurare pentru cățărare

Este, astfel, dispozitivul de lucru în coardă cu cele mai multe atestări din categoria sa.

Mauro oferă mai multe detalii cu privire la caracteristicile tehnice ale produsului și cum este diferit de alte dispozitive de coborâre de pe piață:

„Unul dintre principalele atuuri ale dispozitivului este calitatea coborârii. Poți avea încredere în acesta cu privire la controlul vitezei de coborâre, până și în cele mai precare situații sau în timpul operațiunilor de salvare.

Este de asemenea singurul dispozitiv de coborâre de care știm noi, care este certificat și ca dispozitiv de coborâre pentru sarcini de până la 250 kg cu corzi semi-statice cu diametru 11-11,5 mm sau pentru sarcini de până la 210 kg cu corzi semi-statice cu diametru 10-10,9 mm, și ca dispozitiv de urcare în coardă, și ca dispozitiv anticădere. Acest lucru spune multe despre dinamica și performanța GIANT-ului.

Dispozitivul este și singurul certificat integral EN 341 pentru operațiuni de salvare, cu capacitate de până la 200 kg cu coardă semi-statică de 10,5 mm. Pentru acest standard, testele solicită o capacitate minimă de rupere de 2000 kg, care este de 10 ori mare decât capacitatea maximă a dispozitivului și este cu mult peste rezistența statică a unei corzi cu nod de diametru 10,5 mm.”

Specificații tehnice

Compatibilitate de coardă: Coardă semi-statică sau dinamică între 9,9 mm și 11,5 mm
Greutate: 540 g
Certificări pentru capacitate maximă de sarcini:
o 250kg pentru lucru în coardă – cu corzi semi-statice cu diametru 11-11,5 mm
o 210kg pentru lucru în coardă – cu corzi semi-statice cu diametru 10-10,9 mm
o 200kg pentru operațiuni de salvare
Certificări internaționale:
o EN12841/C (dispozitiv de coborâre pentru lucru în coardă)
o EN12841/B (dispozitiv de urcare pentru lucru în coardă)
o EN 12841/A (dispozitiv anticădere pe coarda de siguranță pentru lucru în coardă)
o EN341/2A (dispozitiv de coborâre pentru salvare și evacuare pentru coardă semi-statică de 10,5 mm)
o ANSI Z359.4 (dispozitiv de coborâre pentru salvare și evacuare pentru coardă semi-statică de 11 mm – standard american)
o EN 15151-1 (dispozitiv de asigurare pentru cățărare, folosindu-se tehnici de alpinism sportiv cu corzi dinamice având între 9,9 și 11 mm.)
o EAC (dispozitiv de coborâre pentru lucru în coardă – standard rusesc)
Funcționalitate:
o Mâner de acționare cu funcție anti-panică
o Capacitate de control mare pentru sarcini de până la 210 kg
o Dispozitiv robust și de mare putere pentru lucrul în coardă
o Poziție suplimentară de deblocare
o Buton extern pentru menținerea camei deschise

Descoperă dispozitivul de coborâre multifuncțional GIANT de la CAMP Safety și bucură-te de puterea a 4 dispozitive de lucru în coardă, în unul singur.

Dacă vrei să afli mai multe despre performanța și calitatea dispozitivelor de lucru în coardă CAMP Safety, ia legătura cu noi prin email sau telefonic:
contact@camptechnical.ro
0740 218 812

Share