Dispozitivele de coborâre Giant, Druid și Druid Pro de la CAMP Safety sunt prevăzute cu un înveliș unic și inovator pentru a proteja camele împotriva uzurii și a deteriorării.

Citește în continuare și descoperă avantajele acestui tip de înveliș:

Performanță sporită a dispozitivului de coborâre pe întreaga durată a vieții

• Învelișul inovator previne erodarea materialului camei
• Nu afectează precizia de control al dispozitivelor
• Previne alunecarea accidentală a corzii în timpul staționării în activitățile de lucru în coardă

Rezistență sporită la uzură și deteriorare

• Noul înveliș este mai durabil decât orice tip de oțel fără înveliș și prezintă rezistență sporită la abraziunea cauzată de frecarea corzii și de murdărie
• Rezultatele testelor de laborator și feedback-ul primit privind rezistența pe parcursul utilizării intense a dispozitivelor de către personalul CAMP Safety responsabil cu testarea echipamentelor, au evidențiat o durabilitate similară sau mai mare decât alte dispozitive de coborâre de pe piață, precum și avantajul performanței constante
• Până în prezent, feedback-ul primit din partea utilizatorilor atestă o durată de utilizare:
– de peste 30.000 – 40.000 m în condiții de lucru normale
– mai mică, de 10.000 – 15.000 m în condiții de lucru dificile (precum activități de alpinism utilitar, lucrări industriale, operațiuni de salvare și lucrări arboricole) și utilizare intensă.
De reținut, însă, este că rezistența la uzură și deteriorare este influențată de tipul de lucrare de efectuat, greutatea utilizatorului și mediul de lucru.
• Cel mai probabil rezistența învelișului va crește la producțiile viitoare, datorită îmbunătățirilor aduse în urma eforturilor constante ale echipei de cercetare și dezvoltare CAMP Safety, care urmărește îmbunătățirea performanței învelișurilor.

Este important ca toți utilizatorii și persoanele abilitate pentru a efectua servicii de verificare periodică anuală obligatorie a acestor dispozitive să dețină cunoștințe actuale despre proprietățile învelișului camei, pentru verificarea de rutină înainte și după fiecare utilizare, precum și o dată la 12 luni cu ocazia verificării periodice obligatorii.

Citește în continuare și descoperă mai multe informații despre proprietățile învelișului camei, prezentate în raport cu instrucțiuni despre utilizarea adecvată a dispozitivelor de coborâre, care sunt detaliate și în manualele furnizate împreună cu acestea.

Învelișul camei trebuie inspectat, tinând cont de următoarele informații:

Dispozitivul de coborâre se recomandă a fi scos din utilizare dacă învelișul este deteriorat

• Eroziunea învelișului servește ca indicator al finalului duratei de viață a dispozitivului după utilizare intensă pe o perioadă îndelungată

Utilizarea unui dispozitiv de coborâre cu învelișul deteriorat este în continuare posibilă, dar contraindicată

• Învelișul corodat face suprafața camei mult mai abrazivă și creează mai multă fricțiune pe coardă
• Utilizarea îndelungată după primul semn de uzură al învelișului cauzează erodarea materialului camei și diminuează precizia de control al dispozitivului
• Utilizarea dispozitivului de coborâre cu învelișul corodat produce uzura și deteriorarea accelerată a tecii corzii

Dacă dispozitivul tău a fost folosit în timpul unei căderi de la înălțime sau se apropie de data verificării periodice anuale obligatorii, ia legătura cu noi. Tehnicienii Camp Technical Solutions sunt persoane abilitate pentru a efectua acest tip de serviciu esențial, ca tu să lucrezi conform și în siguranță deplină.

Ține legătura cu noi pe LinkedIn, Facebook și Instagram și rămâi la zi cu toate noutățile din domeniu, precum și cu ghiduri despre cele mai bune practici pentru lucru la înălțime și alpinism utilitar.