Anul 2016 a fost, categoric, unul plin de realizări. Dar foarte puține au avut valoarea personală pe care a avut-o proiectul nostru caritabil în favoarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Colaborare IGSU București Ilfov – Camp Technical Solutions – CAMP Safety

În urma tragediei de la Colectiv, am vrut să ne arătăm sprijinul pentru eroii de la înălțime, asigurându-ne că sunt pregătiți să facă față provocărilor din viitor.

Astfel, partenerii noștri oficial CAMP Safety au donat echipamente specializate pentru siguranța la înălțime Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Mai mult, știind că echipamentul potrivit este la fel de important ca instruirea amănunțită, am organizat și ateliere de lucru și salvare de la înălțime, cu ajutorul experților din domeniul alpinismului utilitar.

Care a fost impactul proiectului asupra Inspectoratului și asupra comunității?

Am stat de vorbă cu maiorul ISU, Nicolae Breahnea, pentru a înțelege mai bine condițiile în care lucrează Detașamentul Special de Salvatori, dar și de ce instruirea și echipamentul potrivit sunt esențiale.

1. Ce înseamnă această donație pentru IGSU București – Ilfov?

R: Este salvatoare, salvatoare de vieți! Exact ca și scopul utilizării echipamentelor. Creșterea nivelului de dotare al serviciilor profesioniste prin înzestrarea cu echipamente specializate pentru siguranța lucrului la înălțime și pentru alpinism de intervenție va duce la o mai bună gestionare a situațiilor de urgență specifice activității noastre.

Beneficiarii acestei colaborări sunt cetățenii municipiului București și cei ai județului Ilfov, cărora le stăm la dispoziție permanent, iar cu sprijinul CAMP și al profesioniștilor noștri- aceștia pot beneficia de ajutor calificat de bună calitate.

Apreciem mult acest gen de colaborări, deoarece le considerăm ca o recunoaștere a muncii depuse de către profesioniștii din cadrul instituției noastre.

echipamente-siguranta-isu-bucuresti-ilfov

2. Au fost deja folosite echipamentele în intervenții? Cum s-au comportat?

R: Tipurile de intervenții la care ia parte Detașamentul Special de Salvatori sunt clar definite. De la incendiile de mare amploare, accidente rutiere, intervenții la înălțime, căutare-salvare persoane aflate în medii ostile vieții, surpări de maluri de pământ, intervenții în subsoluri și subteran, intervenții în mediul acvatic și subacvatic -și enumerarea lor poate continua-, profesioniștii noștri își fac datoria față de semeni.

3. Cât de important este echipamentul profesional atent verificat?

R: Importanța echipamentului și a verificării lui – pot spune că este la fel de importantă ca viața salvatorului și a celor salvați. Este, poate, cea mai importantă activitate pe lângă cunoașterea tehnicilor de intervenție, ceea ce conduce la îndeplinirea cu succes a operațiunilor de salvare.

O bună întreținere a echipamentului și utilizarea lui în condiții corespunzătoare conduce la mărirea duratei de viață a acestora și utilizarea lor pe un termen mai lung, deci rezolvarea mai multor situații de urgență.

pompier-isu-bucuresti

4. Cum definiți produsele CAMP Safety în câteva cuvinte?

R: Profesionale, sigure, fiabile, comode, ușor de folosit, într-un cuvânt SAFE.

5. Cui ați recomanda echipamentele primite cu care IGSU București-Ilfov deja lucrează?

R: Le recomandăm colegilor noștri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență județene, colegilor din cadrul MAI, MApN, care execută alte tipuri de intervenții, celor de la Salvamont, oricărei societăți care desfășoară activități de alpinism sau lucru la înălțime. Acestea îndeplinesc toate standardele de siguranță impuse de normele europene în domeniu.

Ne-a făcut deosebită plăcere să venim în ajutor celor care ne ajută zilnic în păstrarea siguranței.

pompier-isu-bucuresti-iflov-in-timpul-unui-exercitiu

Acum că ai aflat părerea Maiorului Nicolae Breahnea despre echipamentele noastre pentru siguranța în munca la înălțime, te invităm să afli mai multe despre produsele existente, dar și despre cele mai noi produse CAMP Safety din 2017.

Your safety first, everything else after.