Prin supravegherea continuă a pieței, expertul în echipamente individuale de protecție (EIP) pentru lucrul la înălțime, CAMP Safety, a descoperit produse contrafăcute și copii ale blocatorului de piept Turbochest.

Aceste produse sunt vândute cel mai des de magazine online.

Iată ce trebuie să știi despre aceste dispozitive contrafăcute, cum le poți identifica și de ce siguranța lucrului la înălțime implică mereu folosirea unor echipamente fiabile.

Ce este blocatorul de piept Turbochest de la CAMP Safety?

Blocatorul de piept Turbochest a revoluționat urcarea în coardă prin rulmenții săi inovatori. Aceștia au următoarele caracteristici de funcționalitate:

• Previn uzura și deteriorarea dispozitivului și a corzii
• Facilitează urcarea lină în coardă, datorită alinierii corzii la corpul dispozitivului și a rulmenților care previn scăparea corzii în timpul traversărilor pe coardă și a balansărilor.

Blocatorul de piept Turbochest de la CAMP Safety este un dispozitiv de urcare în coardă certificat conform standardelor EN 567 și EN 12841/B și este manufacturat într-un sistem de calitate certificat.

Dacă vrei să citești mai multe despre blocatorul de piept Turbochest, vizitează pagina produsului.

Diferența dintre un dispozitiv original și unul contrafăcut

În imaginea din stânga, avem blocatorul de piept Turbochest original, iar în dreapta avem un dispozitiv contrafăcut.

blocatorul-de-piept-turbochest-camp-safety-cum-identifici-dispozitivele-contrafacute

Următoarele imagini prezintă mai multe dispozitive contrafăcute, ale căror certificări, performanțe și siguranță sunt neconfirmate.

blocatorul-de-piept-turbochest-camp-safety-cum-identifici-dispozitivele-contrafacute-1

Aceste dispozitive nu sunt manufacturate sau aprobate de CAMP Safety! Dacă ești în căutarea unui dispozitiv de urcare în coardă, evită folosirea acestor copii.

În momentul de față, CAMP Safety nu a descoperit și nu a fost anunțat de alte dispozitive contrafăcute sub brand-ul CAMP / CASSIN / CAMP Safety. Dacă descoperi asemenea produse pe piață, anunță-ne, completând formularul de aici.

Importanța fiabilității echipamentelor de lucru la înălțime

Căderile de la înălțime intră în categoria III de riscuri împotriva cărora EIP sunt prevăzute să ofere protecție, conform noului regulamentului european (UE) 2016/425.

Asta înseamnă că toate EIP pentru lucrul la înălțime folosite în cadrul Uniunii Europene trebuie să respecte cerințele regulamentului (UE) 2016/425 sau ale directivei vechi 89/686/CEE (valabilă cel târziu până la data de 21 Aprilie 2023), specificând acest lucru în manualul cu instrucțiuni de utilizare.

Dacă vrei să afli mai multe despre noul regulament și ce prevede acesta, citește și articolul acesta.

Este absolut esențial ca echipamentele folosite pentru lucrul la înălțime să fie produse de un producător competent, care poate asigura cursuri de utilizare, inspecții de echipamente și sprijin pe termen lung.

Camp Technical Solutions este reprezentant oficial CAMP Safety în România. Prin asistență tehnică, training-uri de utilizare a EIP și inspecții EIP, avem posibilitatea de a-ți asigura condiți optime de lucru la înălțime.

Vizitează magazinul nostru online și află ce produse CAMP Safety pot satisface necesitățile tale de muncă în diverse domenii.